БСП освети още от пипалата на октопода на ГЕРБ. На пресконференция Таско Ерменков заяви, че шуробаджанащината е елемент от паралелната държава, срещу която се борят. От левицата дадоха една седмица на ГЕРБ да си съберат изпълнителната комисия и да изпълнят повелята на лидера си, за да поемат отговорността да управляват държавата честно.

В противен случай от БСП заплашват, че ще изнесат цялата информация, с която разполагат по общини по областни управи, по държавни дружества и предприятия. Таско Ерменков доразви схемата с роднинските назначения в енергийното дружество "Булгартрансгаз" с назначения в дружествата "Булгаргаз"- Столична община и КЗК.

Оказва се, че синът на народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова - Илиян Дуков е член на Съвета на директорите на "Булгаргаз". Така например Юлия Ненкова, чийто син е народният представител Александър Ненков, е председател на КЗК е наследена от Ралица Стоянова, заместник-кмет на Столична община и сестра на Стоян Стоянов - началник правен отдел на КЗК.

В същото време Георгица Стоянова, член на КЗК, която е съпруга на Владимир Маринов от "Булгартрансгаз", началник на правен отдел. Ерменков постави въпроса дали именно тази връзка не е причина за едно неприятно за България събитие - процедура на ЕК срещу България по делото "Булгартрансгаз".

ЕК настоява "Булгартрансгаз" да бъде приватизиран и пуснат на публична продажба. "Искам дебело да подчертая - срещу едно дело, заведено срещу "Булгартрансгаз" в българската КЗК и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие "Булгартрангаз" е нарушило правилата", посочи Ерменков.

Дали зад тези шуробаджанашки, роднински връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизацията на единственото печелившо българско държавно дружество в енергетиката.

Ерменков разкритикува липсата на мъжко поведение и каза, че накрая всичко се е стоварило върху една бременна жена. Той визира съпругата на Ненков - Пламена Ненкова. "Не смятам, че това е мъжко поведение", коментира той.

"Чакаме премиерът да събере своята изпълнителна комисия и да изчисти въпроса. Надявахме се наистина това да се случи, но видимо колегите от ГЕРБ смятат, че бързо ще замажат нещата и даже да ги профанират, както виждате, започнаха вече да се занимават с шофьори на катафалки и чистачки в детски заведения. Нашето очакване е напразно. Смятаме, че е крайно време да се сложи край на този октопод", каза още Ерменков.

ГЕРБ нападна БСП, че претоплят стари манджи с нов кумгейт в Габрово

ГЕРБ нападна БСП, че претоплят стари манджи с нов кумгейт в Габрово

Хасково е част от един мащабен сценарий, с който се цели очернянето на ГЕРБ, смятат те

На въпрос дали не би следвало от левицата да обмислят процедура по вот на недоверие към правителството, Георги Свиленски заяви, че би трябвало премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да поиска вот на доверие.

Според него след всички тези сигнали един министър-председател, който твърди, че може да управлява, би трябвало да поиска вот на доверие след всички скандали за "Суджукгейт". С ирония Ерменков посочи, че силно се съмнява, че премиерът на България ще поиска вот на доверие при условие, че не може да си свика изпълнителната комисия.

От БСП обявиха, че са получили над 100 сигнала за роднински назначения и схеми от цялата страна. "Днес колегите от ГЕРБ се опитват да внушат, че ние действаме конюнктурно, едва ли не в един момент сме решили, че това е някаква тема, която бихме могли да използваме - да отстрелваме депутатите един по един, да режем живо месо от тях", каза Таско Ерменков.

Искаме да ви дадем цялата информация за всички назначения, получили сме над стотина сигнала от всички областни и повечето общински града, обясниха от БСП.

ГЕРБ проверяват структурите си за шуробаджанащина

ГЕРБ проверяват структурите си за шуробаджанащина

Повярвайте, винаги сме взимали политическо решение и винаги сме го съгласували и с нашия председател, коментира Цветанов

"Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят и да се събере, както премиерът казва, тази прословута изпълнителна комисия - "канклав свещен", и да излезе най-накрая бял дим от комина на ГЕРБ, за да разберем какво са решили. Дали са си изгладили противоречията със своя премиер и председател и са решили наистина да предприемат мерките по разкъсване на шуробадженашките връзки в схеми, с които се крадат пари, усвояват пари. Или ще замажат пак нещата", посочи Ерменков.