ГЕРБ проверяват структурите си по места за шуробаджанащина. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов относно изнасяните данни от опозицията за назначения на близки и роднини на постове в местната администрация.

"Ние ще направим засичания на тази информация. В момента искат да вкарат държавата в една спирала и да ни отклонят от европейското председателство, срещата на Борисов с балканските лидери", коментира Цветанов.

Червените помагат на Борисов със сигнали за италиански фамилии по места

Червените помагат на Борисов със сигнали за италиански фамилии по места

Членове и симпатизанти на БСП били подложени на натиск

"Ако има някакви роднински назначения, които са с някакво въздействие, и е нарушен законът - разбира се, че трябва да бъдат изчистени. За всички тези структури, които са на политическа партия ГЕРБ, ние сме възложили на колегите да направят съответната проверка, за да не използват опонентите ни това като някакъв аргумент, защото това не е аргумент като алтернатива за идване на управление. Управлението го дават българските граждани", посочи Цветанов.

ГЕРБ нападна БСП, че претоплят стари манджи с нов кумгейт в Габрово

ГЕРБ нападна БСП, че претоплят стари манджи с нов кумгейт в Габрово

Хасково е част от един мащабен сценарий, с който се цели очернянето на ГЕРБ, смятат те

Той изтъкна още, че няма да има среща на парламентарната група с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и увери, че са разговаряли с премиера. "Няма да направим среща с групата, защото няма и такава необходимост. Направили сме разговори с членовете на Изпълнителната комисия и сме отчели, че вчерашното решение е правилно", коментира още Цветанов.

Той увери, че казусът Делян Добрев е приключен и определи като сценарий - опита за вкарването му в конфликт с премиера Бойко Борисов като лидер на партията.

"Няма разминаване между позицията на парламентарната група и позицията на премиера. Има парламент , има парламентарна група, която има своя живот. Има Министерски съвет, има изпълнителна власт, която си има също своя управленски живот. От тази гледна точка има разделение на властите. Повярвайте във всяко едно ключово, важно решение, винаги сме взимали политическо решение и винаги сме го съгласували и с нашия председател - министър-председателят Бойко Борисов", каза още Цветан Цветанов.

БСП вреди на политическата система с компроматната война, критикува Цветанов

БСП вреди на политическата система с компроматната война, критикува Цветанов

За Цветанов приемането на оставката на Добрев било равно на предателство

Според него някой иска да създаде усещане, че има бламиране на премиера от парламентарната група. "Уважаеми журналисти, този сценарий сме го слушали от 2008 г., когато се разбра, че ГЕРБ има потенциал да управлява, има необходимия капацитет с изградени структури. Тогава започнаха да говорят - Цветанов ще вземе партията на Борисов. Това са сценарии, които са претопляне на стари манджи", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.