Това, което искат да направят БСП, е да се влязат в някаква компроматна война, която е вредна за политическата система. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, Нинова заяви, че ГЕРБ бламира лидера си Борисов, гласувайки против оставката на Добрев.

Делян Добрев продължава да бъде депутат
Обновена

Делян Добрев продължава да бъде депутат

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е бламиран

Цветанов беше категоричен, че депутатите са гласували по съвест. "Аз не искам да участвам в някакво разделение на парламентарната група. Парламентарната група се нуждае от сплотеност и аз никога няма да стана предател. Защото, това, което днес трябваше да направим - трябваше да предадем Делян Добрев", заяви Цветанов.

Той посочи, че вижда несправедливост в действията на БСП, която от ГЕРБ не трябва да допускат. По думите му техният стил на поведение ще бъде такъв, щом БСП се стремяли да дискредитират управлението.

Той посочи, че вчера парламентарната група е имала тежко заседание, на което колегите му са изразили безусловната си подкрепа за Делян Добрев. Той определи твърденията на БСП като "пасквили" и "компромати".  

Цветанов няма да допусне друг да мине по неговия път

Цветанов няма да допусне друг да мине по неговия път

Пожелавам на всеки политик да получи такава обществена и парламентарна подкрепа

Цветанов потвърди, че е в непрекъснат контакт с лидера Бойко Борисов, който в момента е във Варна за среща с колегите си от Румъния, Сърбия и Гърция. "Нека всеки един политик, който си подаде оставката - получава такава широка обществена подкрепа. Делян Добрев получава обществена подкрепа и разбира се няма как парламентарната група да не се съобрази", заяви Цветанов.

Нинова се закани да извади "суджука" от всяка община

Нинова се закани да извади "суджука" от всяка община

Александър Ненков е следващият Добрев, категорична е Нинова

Той припомни времето, в което БСП са го атакували персонално. "Бях силен, защото имах точно тази обществена подкрепа, бях силен, защото и народните представители и всички колеги стояха зад мен. Делян Добрев с нищо не е заслужил, ако проследите действията му в законодателната дейност, ако проследите действията му като министър, той само е работил в интерес на България.", заяви Цветанов.

Според Елена Йончева обаче в яростната защита на Добрев Йончева се виждал страх, че ако един от герберите падне, и други можело да бъдат съборени.

Елена Йончева не се чувства палач при възхода на Добрев

Елена Йончева не се чувства палач при възхода на Добрев

Герберите по принцип заплашвали със съд, когато някой бръкнел в срамните им далавери