"Ще гласуваме за оставката на Делян Добрев. Елена Йончева е изразила лично мнение, като е казала, че няма да я гласува." Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Делян Добрев продължава да бъде депутат
Обновена

Делян Добрев продължава да бъде депутат

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е бламиран

Нинова акцентира върху това, че случаят в Хасково не е единичен. Според нея това е модел на управление на ГЕРБ и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков е другият с кумове, кумици, съпруги и цялата рода. По думите ѝ "суджук гейт" е рекет върху бизнеса в цялата страна и това не е изолиран случай.

Елена Йончева убедена, че всеки град си има по един суджук
Обновена

Елена Йончева убедена, че всеки град си има по един суджук

Пореден ден "хасковските драми" витаят из кулоарите на парламента

"Започваме национална кампания да се огласят такива случаи в цялата страна. Това е октопод, обрасъл цялата страна", добави Нинова.

За изнесени подобни случай в Каварна, лидерът на БСП обясни, че хората, които са там, са избрани за общински съветници, а не са назначени.

"Аршинът е еднакъв за всички. Ще направим проверка."

Нинова отрече да има нещо общо между прецизираното обвинение на прокуратурата срещу Румен Овчаров и изнесеното за "кум гейт" и Делян Добрев.

Елена Йончева не се чувства палач при възхода на Добрев

Елена Йончева не се чувства палач при възхода на Добрев

Герберите по принцип заплашвали със съд, когато някой бръкнел в срамните им далавери

"Много добре вдигната топка, която няма как да не им я забия", заяви Нинова по отношение на отправените вчера към нея въпроси от ГЕРБ за работата и заплатата на съпруга ѝ в "Лукойл".

Тя заяви, че съпругът ѝ е напуснал всички държавни фирми и бордове, откакто тя е в активната политика. Лидерът на БСП припомни, че той е напуснал агенция "Митници" още по времето на Сергей Станишев. По времето на правителството на Пламен Орешарски е напуснал "ЕЛБИ Булгарикум". Заплатата му в "Лукойл" била по-малка от депутатската.

Нинова отрече "Лукойл" да е спонсорирал кампанията на БСП.

На обвиненията на ГЕРБ, че е в конфликт на интереси, когато е гласувала закони за горивата, отговори, че закон за горива няма, а по другите закони, за които е обвинена че е гласувала, е гласувала против. Един път е гласувала "за" падане на акциз за гориво, защото това е в интерес на хората.

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Добрев бил смъртоносно ранен политически

"Партията се съпротивлява той да понесе отговорност, защото всички са част от това", така Нинова коментира силната подкрепата за Добрев.

Тя отказа да коментира трябва ли президента Радев да разпише указа за назначаване на шеф на ВАС.

По казуса "ЕМКО", Нинова заяви, че за тях са важни работните места и дали държавата ще бъде ощетена. От БСП ще сигнализират прокуратурата да провери дали министърът на икономиката е застрашил държавния интерес на международните пазари. Според нея правителството греши като се намесва.

"Емко" с нарушения в безопасността, но може да получи лиценза си

"Емко" с нарушения в безопасността, но може да получи лиценза си

Вчера оръжейници протестираха пред МС с искане да бъде върнат

Корнелия Нинова беше категорична, че няма да се извини на съдиите, заради изказването ѝ по случая с присъдата на шведа Ралф Сундберг, ритнал камериерка в хотел в "Слънчев бряг". Тя ще поиска среща с главния прокурор и Съюза на съдиите, за да се реши законът ли пречи или те не го прилагат.