"Днес във всеки един град има по един суджук". Това обяви Елена Йончева от БСП. "Във всеки град имало по един феодал. България се превръща във феодално владение", каза тя в декларация от името на НС.

Тя критикува хасковската схема на ГЕРБ. "Мълчим с години за господин Суджук, най-голямата заплаха за България днес е мълчанието", убедена е депутатката.

Имало редица скандали по градове. В Хасково била извършена нагла схема с ясна цел - търговия с обществен ресурс. Йончева изреди роднинските отношения на Делян Добрев в Хасково. Моделът на ГЕРБ е моделът на калинките, обясни социалистката.

Добрев се похвали, че е съученик и на Румен Радев

Добрев се похвали, че е съученик и на Румен Радев

Червени фирми санирали блоковете в Хасково

Йончева цитира и американския доклад за корупцията у нас. "Покажете противодействието на корупция, господин Борисов, поне от кумува срама", призова Елена Йончева. Малко преди изказването на Йончева депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира пред журналисти обвиненията.

"Не съжалявам, че сме снели доверието си от Добри Беливанов, въпреки че това предизвика вълна от инсценирани скандали", заяви Делян Добрев.

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Цветан Цветанов застана зад Добрев, за ГЕРБ било важно да работят за хората

На въпроса редно ли е във фирма на общински съветник от ГЕРБ, който по случайност е съпруг на негова братовчедка, да изпълнява поръчки за саниране, той отговори: "Първо фирмата не е негова, както уточнихме, а е на един червен полковник, който е близък с другата част на залата (бел.ред. визира левия сектор)".

От 72 сключени договора, тази въпросна фирма, има два. За 11 блока има 120 подадени оферти в Хасково. "Кажете ми друга община, която за 11 блока има 120 оферти. С нито един от споменатите нямам съдружие", коментира Добрев.

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Томислав Дончев определи ситуацията като "риалити" формат

Той продължи да отговаря на нападките срещу него за шуробаджанащина. "Едната зам.-кметица Милена Трендафилова нито ми е съученичка, нито сме имали каквото и да било съдружие", каза герберът. С Евгени Консулов, на когото е кум, имат съдружие. Благодарение на екипа на общината в последните две години е имало инвестиции за 140 млн. лв. "Нямал съм фирма с Величко Минев", поясни и Добрев. Той отново припомни луксозните турове на градоначалника Добри Беливанов. "Разграничаваме се от него, защото искаме да бъдем честни пред избирателите", подчерта той.

Снимка 315104

Източник: Пресцентър БСП