"БСП са се заразили от предложението на ДПС по отношение на намаляване на ДДС-то върху основните стоки." Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов пред журналисти в кулоарите на парламента по повод законодателните промени, които по-рано тази сутрин БСП анонсираха.

Според него бедността и социалните неравенства налагат дискусии и предложението на БСП не било първо. По думите на Адемов трябва да се състои дискусия не само в Народното събрание, а и в обществото. Въпреки това Адемов призна, че крайното решение е в ръцете на парламента.

Не е ясно с колко точно предлагат социалистите да се преизчислят пенсиите. Адемов посочи, че нито един от пенсионерите не е доволен от сегашния размер на пенсиите. Тази мярка е справедлива, но изисква сериозен финансов ресурс и може да бъде приложена, ако има съгласие в Народното събрание, по думите на Хасан Адемов.

БСП настоява за истинска политика за бедността, неравенството и демографията
Обновена

БСП настоява за истинска политика за бедността, неравенството и демографията

Нинова негодува, че инфлацията расте, а 2 млн. души са на прага на бедността

Припомняме, миналата седмица и веднага след европейските избори от ДПС излязоха с предложение за намаляване на ДДС-то върху хляба. Един от вносителите на законопроекта - Делян Пеевски, който изненада журналистите в парламента цели два дни, анонсира и че се обмисля по-ниска ставка и върху книгите и учебните помагала, както и безплатни детски градини.

По-рано днес лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви, че БСП ще внесе законопроекти по темите бедност, неравенство и демографска катастрофа, с които да се разрешат някои от наболелите проблеми в обществото.

От своя страна от ГЕРБ изразиха готовност да разгледат предложенията на социалистите, за да се вземат решения, които ще бъдат от полза за всички.

ГЕРБ готови да изслушат БСП за законодателни промени

ГЕРБ готови да изслушат БСП за законодателни промени

За да се вземат решения от полза за всички