Левите са смутени от интервюто на шефа на НЗОК Дечо Дечев. На брифинг в партийната централа Драгомир Стойнев предупреди, че се източва здравната система. Това става с лобистките текстове, прокарани от ГЕРБ.

Пари в държавата има, само не трябва да се краде, посочи социалистът. Той припомни, че БСП е внесла преди време вот на недоверие по темата здравеопазване и ако той е бил успешен, сега е нямало да има такива проблеми в сектора.

Надзорният съвет на НЗОК не знаел за надплащане на лекарства

Надзорният съвет на НЗОК не знаел за надплащане на лекарства

Дечо Дечев не ги е уведомявал за подобна практика

Това е правителство на източването, изтъкна червеният депутат, като подчерта, че се източват язовири, източва се и НЗОК. Институциите са пропити от некомпетентност, смята Стойнев.

Червените внасят сигнал до главния прокурор за казаното от доктор Дечев, защото това източване на НЗОК вреди на пациентите и не е в помощ на медиците. Освен да се източва касата, не се предлага нищо на българските граждани, каза Драгомир Стойнев.

Дечо Дечев не иска втори мандат като шеф на НЗОК

Дечо Дечев не иска втори мандат като шеф на НЗОК

В края остро разкритикува екипа на Кирил Ананиев

Левите отново посочиха, че болниците не трябва да са търговски дружества. Оказа се, че едно и също лекарство се заплаща повече на частните болници, отколкото на държавните и общински лечебни заведения. Червените се чудят и дали ще последва още една министерска оставка. Моделът на здравеопазването трябва да се промени, според доктор Десислав Тасков. Моделът се пука, моделът е сбъркан, посочи депутатът.

БСП смята, че в при такива ситуации не трябва да има нулева толерантност.

Дечо Дечев: Всички искат повече пари

Дечо Дечев: Всички искат повече пари

Според шефа на НЗОК парите трябва да се разпределят на по-малък брой изпълнители