От БСП внесоха 61 подписа в парламента за спешно свикване на извънредно заседание на Народното събрание през следващата седмица, в сряда. Те настояват в дневния ред да се обсъдят две точки - проект за решение по казуса с "Олимпик" и изслушване на премиера Бойко Борисов във връзка със срива в Търговския регистър (ТР).

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, след като внесе подписите.

Борисов недоволен от шефката на Агенцията по вписванията

Борисов недоволен от шефката на Агенцията по вписванията

По време на криза обаче кадрите не се пипат

Днешното решение на премиера е абсолютна неудовлетворително и за нас, и за засегнатите хора, защото това представлява регулиран пазар, на който държавата има ключова роля, оцени лидерът на столетницата и добави, че българските граждани са добросъвестни данъкоплатци.

Председателят на парламента Цвета Караянчева свика извънредно заседание на Народното събрание за 21 август 2018 г. (вторник) от 13:00 часа.

"Щом се е стигнало дотук, не можеш да излезеш и да кажеш на всички потърпевши хора, водете си сами делата в Кипър, ние ще ви помогнем с адвокат или ще променим европейското законодателство", възмути се Нинова.

За разрешаването на казуса от БСП предложиха Българския гаранционен фонд и Обезпечителния фонд в България да платят на хората и да влязат в тяхното положение, като водят техните права в Кипър от свое име.

Нинова е изненадана и от упоритостта на правителството да не предприеме подобни стъпки, а да иска да се чака европейска директива, която да промени европейското законодателство. От БСП питат защо е необходимо да се чака европейската директива да промени нещата, а вместо това ние не си ги оправим с поправка в българските закони.

"Можем за 24 часа да помагаме на Кирил Домусчиев, а на българските граждани не можем да помогнем", ядоса се Нинова.

Правителството препоръча оставката на Ралица Агайн

Правителството препоръча оставката на Ралица Агайн

Според Горанов НС разполага с достатъчно хипотези, за да освободи зам.-шефа на КФН

Припомняме, днес от Министерство на правосъдието съобщиха, че Габриела Козарева поема ръководството на Агенцията по вписванията, когато Търговският регистър не работи вече от 10 дни. Преди това пък Зорница Даскалова хвърли оставка, но едва след като премиерът изказа недоволството си от работата ѝ.

Тази сутрин пък на среща след среща при премиера Борисов с КФН, финансовият министър Владислав Горанов обяви, че правителството препоръчва на Народното събрание да освободи от поста Ралица Агайн, зам.-председател на Комисията за финансов надзор.