"Явно прокуратурата калкулира евентуално издигане на кандидатурата на Елена Йончева за евродепутат и затова точно в този момент повдига обвинението срещу нея. Явно депутатите от ГЕРБ, които сезираха прокуратурата също мислят, че ще има такава връзка", коментира пред БНР секретарят на БСП Ирена Анастасова.

Тя обясни, че кой ще бъде водач и кой ще бъде в листата на социалистите за вота на евроизборите зависи от номинациите на партийните организации в страната. "Ако ме питате за личното ми мнение, аз мисля, че и Сергей Станишев, и Елена Йончева имат място в евролистата", добави Анастасова.

Във връзка с прозвището на евродепутата Момчил Неков - "15/15", Анастасова обясни, че въпреки всичките приказки, които са изговорени за него, той "много сериозно се отнася към работата си и направи много неща, включително и за двойния стандарт на храните. Не виждам драма."

"На мен ми се иска ние да имаме седем евродепутати, а ГЕРБ - шест", коментира тя и допълни, че до този момент евродепутатите от левицата са отстоявали позициите и идеите на БСП, докато евродепутатите от ДПС в много ситуации са гласували с управляващите по идентичен начин.

Рашидов към Йончева: С крадени пари не се прави слава

Рашидов към Йончева: С крадени пари не се прави слава

Нинова след козичките прави дивиденти от всичко, но кражбата на пари не е политика

"ГЕРБ, в опит да се спасят, създават тоталитарна държава, в която силовите институции се използват за удар върху опонента. Те не се използват за разкриване на реални престъпления. Елена Йончева е репортер и разследващ журналист. Виждали сме я в най-критичните точки на планетата", коментира депутатът от БСП Стоян Мирчев.

"През последните две години, с доказателства, показа проблема с граничната ограда, направи разкритието за урана във водата в Хасково, "кумгейт" с Делян Добрев. Тя осъди Бойко Борисов и неговото голямо его не може да превъзмогне това, както и скандала с къщата му в Барселона", добави той.

"Титаникът на ГЕРБ почти е потънал. Виждаме финалните му вопли с всички неволи, заради които страда и народът. Когато за 10 години не си се поучил от грешките си и продължаваш все по-нагло и безцеремонно с вредни решения, от това страда цялата държава. За съжаление тази катастрофа, която предстои за ГЕРБ, ще има отражение върху българския народ", обясни Мирчев.

"ДПС винаги са били скритият жокер и спасителен пояс на ГЕРБ в много ключови моменти. Но ситуацията около изтребителите, с така наречената "коалиция F-16" я показа и наяве. Свидетели сме и на изказванията на лидера на ДПС, според който те не искат нови избори, а да се говори по нов начин за управляващата коалиция, в която да влиза и ДПС", коментира депутатът.

Според него, в листите на БСП за европарламента ще влязат достойни хора, а последни проучвания, които показват преднина на левицата разкриват, че всъщност БСП е не само опозиция на настоящата власт, но и алтернатива за България.

Михаил Мирчев: Прокуратурата направи подарък на БСП преди изборите

Михаил Мирчев: Прокуратурата направи подарък на БСП преди изборите

С разследването срещу Елена Йончева