Левицата внесе закон за отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления. Новината съобщи лидерът на червените Корнелия Нинова преди днешния пленум.

През лятото се случиха изключително зверски престъпления, припомни тя. Чувството за безнаказаност и за несправедливост е изключително голямо в хората, подчерта лидерът на социалистите. Нинова настоява за конкретни мерки.

В предложенията на червените не се намалява присъдата при самопризнания. Нека това е един от първите закони, които гледаме, призова Корнелия Нинова депутатите от останалите формации. Тя иска спешно да се приеме законът, за да не се размине убиецът от Сотиря и новите промени да важат и за него.

Левите питат какво се случва в затворите

Левите питат какво се случва в затворите

Те са против съкратено съдебно следствие за определени престъпления

Припомняме, жестокото убийство на 7-годишната Кристин разтърси страната.

Мартин Трифонов беше обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той беше настанен в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията.

Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Адвокат Марин Марковски обаче прогнозира, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие и кастрация при изнасилване

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие и кастрация при изнасилване

Институтът на неизбежната отбрана трябвало да бъде разширен