В последните седмици срещу президента се води безпринципна атака. Тя се провежда от мнозинството в Народното събрание, от изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов, а днес и от органите на съдебната власт.

Това заявяват в своя позиция до медиите от пресцентъра на БСП.

Те са категорични, че уважават върховенството на закона, но не приемат прекалената показност и търсен медиен ефект при днешните процесуално-следствени действия.

От БСП са убедени, че всяко от засегнатите лица ще съдейства на органите без това да бъде зрелищно организирано.

БСП вярва в почтеността и достойнството на президента Радев. Случващото се днес е безпрецедентен акт, който руши устоите на българската държавност, подчертават още от левицата. 

Корнелия Нинова излезе и на протеста пред президенството в подкрепа на Радев. Тя заяви, че са там, за да защитят Конституцията и върховенството на закона.

Бобоков и Узунов задържани за лобизъм и длъжностни престъпления

Бобоков и Узунов задържани за лобизъм и длъжностни престъпления

Претърсват се адреси в София и Пловдив

Припомняме, че по-рано днес прокурори влязоха в президенството. Претърсени бяха два обекта - кабинети на съветник и на секретар на президента.

За секретните докумнети в касата на презиндетството при акцията бяха задържани четирима. Сред тях са сектерарят на презиндента Пламен Узунов и съветникът му по военните въпроси Илия Милушев. След това ДАНС отне достъпа им до класифицирана информация

Преди това президентът беше замесен и в скандала с чатовете на бизнесмена Пламен Бобоков. 

Пламен Бобоков: Целта на атаката е президентът

Пламен Бобоков: Целта на атаката е президентът

Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация