Парламентарната група на БСП призова да не се оказва натиск върху президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование, касаещи популяризирането на нетрадиционната сексуална ориентация и определяне на половата идентичност.

Този призив отправи на брифинг в Партийния дом депутатът от БСП Иван Петков.

Петков припомни и инициативата на БСП за референдум срещу джендър идеологията, която обаче завърши безславно още през 2023 г. и акцията не събра необходимите подписи, за да се проведе действително референдум. Заострянето на внимението на обществото бе отчетено от БСП обаче като успех. 

Като аргумент за призива си социалистите посочиха и това, че Българската православна църква е подкрепила приемането на закона и решението на Народното събрание.

"Преди години не знаехме какво се нарича гей парад, а в момента това е летен празник в столицата. Промените в закона има голяма подкрепа от страна на родителите и учителите", убеден е Иван Петков.

БСП призова още веднъж държавния глава да не се подава на натиск и да не налага вето за промените в законопроекта.

Депутатите не приеха едната истина за единия учебник на БСП в клас

Депутатите не приеха едната истина за единия учебник на БСП в клас

БСП отново се опитва да прокарва идеята си

Припомняме, подписка с такова искане от граждански организации бе внесена в президентството, а днес е организиран и протест пред президентството. Вчера лидерът на Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че лично и сам ще се изправи на контрапротест от другата страна на площадчето наречено Триъгълника на властта.

"Не сме запознати, съжалявам." Така на брифинга в Партийния дом председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов отказа да коментира акцията на прокуратурата в именията на Румен Гайтански-Вълка.