Бюджетът, който предлагат управляващите, е бюджет, който ипотекира бъдещето ни. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че ако си държавник, трябва да имаш цели и приоритети в политиката. По нейни думи най-болезнените въпроси за България са доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика, борба с корупцията. През този бюджет обаче нямало решение на тези проблеми.

Този бюджет е ориентиран преди всичко и само към изборите догодина, категорична бе Нинова. Тя допълни, че Борисов и правителството гледали на него като на всеки лев - спечелен глас.

КТ "Подкрепа" с резерви към проекта за Бюджет 2021

КТ "Подкрепа" с резерви към проекта за Бюджет 2021

Снидикатът е имал само 48 часа да се запознае с проектобюджета

"50 лева на всички пенсионери, но до март догодина, забележете. Защо до март? Защото март са изборите. Дотогава по 50 лева, за да им купят гласовете. Детските надбавки - ако имаш трайно намерение да помогнеш на младите семейства, защо увеличаваш детските надбавки за една година? Защото догодина има избори - парламентарни и президентски", коментира соцводачката.

По думите й бюджетът не предвижда нищо за работещите хора.

По отношение на здравеопазването Нинова изрази съмнение, че увеличението на парите ще реши проблемите, свързани с по-голяма възможност за достъп на хората в районите, в които няма болници, цената на лекарствата и недостига на кадри в здравната система.

Сачева не вижда "капани" в Бюджет 2021

Сачева не вижда "капани" в Бюджет 2021

Тя е категорична, че трябва да се намери баланс да помагат на бизнеса, но той да не става зависим от държавната помощ

Тя изтъкна и че няма никакви мерки в бюджета за борба с корупцията.

Относно изтребителите Ф-16 Нинова бе категорична, че при криза не е момент да се харчат пари за ново въоръжение.

Що се отнася до позицията на България по преговорите на Северна Македония с ЕС, тя отбеляза, че в тези преговори България трябва да защити историята си и националния си интерес.