Комисията по бюджет и финанси отложи второто четене на удължаване действието на бюджета за за 2023 година. Отлагането е с ден, докато стане ясно ще има ли правителство или не.

С един ден не е фатално, обясни пред медиите финансовият министър Росица Велкова.

Дянков: Без редовен бюджет изпускаме влака за Еврозоната

Дянков: Без редовен бюджет изпускаме влака за Еврозоната

Мит е, че намаляването на ДДС ще бори инфлацията

Утре се очаква да бъде гласуван проектокабинета Габровски в пленарна зала, след като неврохирургът от "Пирогов" взе първия проучвателен мандат, който държавния глава връчи на първата по големине политическа сила в 48-то Народно събрание ГЕРБ/СДС два месеца след провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. 

За синдикатите от гледна точка на стабилността приемането на нов бюджет е далеч по-устойчив подход. Пламен Димитров очаква сериозен дебат за минималната работна заплата. Тук спорът е, че това, видите ли, е извън обхвата на закона за държавния бюджет, подчерта президентът на КСНБ. Синдикатът не е на това мнение. Иначе Димитров не е оптимист,че ще има редовен кабинет. Едва ли има някой уверен в държавата в момента, изтъкна синдикалистът.

Смятам, че шансът това да се случи, е доста минимален, коментира Пламен Димитров. За синдикатите е важно държавата да има нов бюджет за 2023, независимо кое правителство ще го приеме.

ИПИ съзира "свободно падане" и полет на дефицита заради популизма на НС

ИПИ съзира "свободно падане" и полет на дефицита заради популизма на НС

Проблемът тази година е, че няма перспектива какво ще се случи с правителството