БЗНС, чийто председател е бившият военен министър Николай Ненчев, предупреждава, че участието в избори на партиен проект около президента Румен Радев било стратегия за връщане на власт на БСП и тласкане на България в орбитата на режима на руския президент Владимир Путин.

"За целта стратезите на кремълския диктатор пробиват една по една от българските институции. Проруският президент на България, прикрит първоначално като натовски генерал, постепенно разкрива етапите на плана, в който участва. Използвайки все още високия му личен рейтинг, целта е в парламента да влезе потенциален партньор на БСП за създаване на мнозинство", разкриват земеделците.

Радев снел доверието на НАТО и ЕС към България

Радев снел доверието на НАТО и ЕС към България

Цветанов призова Радев да осветли как е финансирал кампанията си

Разкритията им продължават с това, че след като станало ясно, че БСП е постигнала електоралния си максимум, планът съгласуван с Кремъл бил да се създаде нов партньор на бившите комунисти.

Според БЗНС целта, която бившият държавен глава Георги Първанов и неговият проект АБВ не успя да изпълни, днес била възложена на Радев.

Земеделците алармират, че особено опасна била идеята за "президентска република". По думите им, руските слуги се възползвали от хаоса, който самите те създават и внушават, че при парламентарната република "никой не носел отговорност" и че България се нуждаела от "единоначалие".

"БЗНС предупреждава, че крехката ни демокрация е застрашена. Свободата и независимостта ни са уязвими, за тях трябва да се преборим. Не е случайно, че Радев ще получи благословията за новия си проект първо в Кремъл", посочват от партията.

Пробват ни, за да ни извадят от ЕС и НАТО, алармират от ДОСТ

Пробват ни, за да ни извадят от ЕС и НАТО, алармират от ДОСТ

В членка на НАТО и ЕС, президентът без свян говори, че Крим е руски…

Според тях предстоящото посещение на българския президент в Москва през май е скандално. "То е предателство и унижение за България пред целия демократичен свят", категорични са от БЗНС.

"Подкрепата за Путин, когато цивилизованите държави се обединяват в общи действия и се опълчват на диктатора в Кремъл, означава само едно: Путин ще подкрепи излизането на проекта му на българската политическа сцена", убедени са земеделците, като допълват, че този процес идеално щял да обслужи икономическите и геостратегически интереси на Русия, погазвайки националния ни идеал за свобода и независимост.

"Вече е в ход сценарият за превземане на властта и институциите и изкарване на България от структурите и системите за сигурност на ЕС и НАТО. В плана на Кремъл няма колебания. Режимът демонстрира решителност да използва всички средства за постигане на целите си, включително репресии и ликвидиране", продължават с черните краски от БЗНС.

Според тях примери за това, само от последните дни, са покушението над семейство Скрипал и убийствата на двама руски опозиционни журналисти.