БЗНС категорично застава зад лидера си Николай Ненчев и приема репресивната атака срещу него, като опит да бъдат омаломощавани и обезсърчавани демократичните лидери в битките им срещу мафията, превзела държавата ни. Това се казва в изявление на партията, изпратено до медиите. 

Припомняме, че в края на април месец ВКС потвърдиха оправдателното отсъждане на долната инстанция за бившия министър на отбраната Николай Ненчев и бившия директор в МО Венислав Цанов. Решението е окончателно и то оправда бившия военен министър Николай Ненчев по второто обвинение - за униформите в армията. Първото обвинение, с което той се сдоби беше за изтребителите МиГ-29.

Процесът срещу него продължава. Самият той се оплака от непрекъснат натиск и проверки срещу него. 

Ненчев се безпокои от забавянето при избора за изтребител

Ненчев се безпокои от забавянето при избора за изтребител

Развитието на военновъздушните сили зависи от избора на качествен изтребител

Преди началото на вчерашното съдебно заседание в процеса срещу него, той изрази безпокойство от забавянето при избора за закупуване на изтребител. Той смята, че заради политическата криза в страната може и да не се стигне до подписване на договор.

"Категорично обявяваме пред българското общество, че делото за МИГовете е акт на политическа репресия. По това дело страни са българският национален интерес и независимост срещу раболепен слугинаж на Кремъл за разправа с евроатлантическата принадлежност на държавата ни.", се казва в изявлението. 

От БЗНС припомнят, че винаги са изказвали възмущение от обмяната на опит на българската прокуратура с тази на Путин и Ердоган. Съвсем наскоро научили с недоумение, че Цацаров е на посещение в Турция за споделяне на опит, а совалките на Чайка са отдавна известни.

Проточването на делото във времето и смисловото размиване на обвинението са престъпни практики на прокуратурата, според земеделците.

В развоя на делото виждаме и задкулисната намеса на президента Радев и приближеният му кръг - като главни консултанти на обвинението. Червените генерали тепърва ще пишат отново "експертизи" и ще насочват съда, пишат още от БЗНС.

Обвиниха Николай Ненчев за МиГ-овете
Обновена

Обвиниха Николай Ненчев за МиГ-овете

Според НК може да получи до осем години лишаване от свобода

Вчера съдебното заседание по делото за ремонта на МИГ-овете отново бе отложено с мотив нова експертиза за качеството на ремонтираните двигатели. Самият Ненчев написа в профила си във файсбук следното:

Изглежда Цацаров, под натиск от руския прокурор Чайка, е решил да ме осъди ефективно! Днес, въпреки двете независими съдебни експертизи, приети от съда, които напълно опровергават обвинението, прокуратурата изненадващо поиска и съдът прие, да бъде извършена нова експертиза за качеството на ремонтираните двигатели на МИГ- 29 в съюзническа Полша! Експертизата вероятно ще се извърши под прекия натиск на президента Радев, който обвинявам в пряк слугинаж към Русия, в лъжа и в национално предателство. Делото се превръща в пълен фарс! Руските интереси вземат очевиден превес пред българските. От цялото обвинение приемам само, че съм ощетил руската компания РСК "МИГ". Но съм защитил българския национален интерес! Не се страхувам! Готов съм да приема всички предизвикателства и ще водя тази битка до край. Семейството ми и родителите ми, вярвам, ще бъдат силни и убедени като мен!

Днес, един от присъстващите на делото ми каза, че: "нашият народ не заслужава тази саможертва!" Не, не съм съгласен, че е прав! Продължавам!