Част от констатациите в резолюцията на Европарламента за върховенството на закона и правовата държава у нас отговарят на действителността, част от тях не отговорят, а част желаят да създадат фалшива действителност.

Това заяви пред БНТ заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

"Под маската на върховенството на закона ни се предлага резолюция, която заявява, че в България има проблем с малцинствата. Призовават ни да изпълним решение на Европейския съд, което иска регистрирането на македонско малцинство. Има декларации, че погазваме правата на ромите - за това, че са изселени ромите от Войводиново, въпреки че знаем какво стана там", поясни Веселинов.

По думите му "всичките текстове на либералите, зелените и социалистите останаха в сила" и голяма част от тях имат за цел "да клеймят България и да прокарват джендър идеологията".

Борисов се превръща от любимо дете на ЕНП в токсичен актив, смята Христо Иванов

Борисов се превръща от любимо дете на ЕНП в токсичен актив, смята Христо Иванов

По думите му авторитет, който се гради на лъжи и безправие, не струва пукната пара

"Съществува критика към Конституционния съд, което е безпардонна намеса във вътрешните работи на България", категоричен беше Веселинов. Според него "днес се подменя същността на ЕС".

"Много е важно да се знае, че левият диктат променя пълзящо идентичността на ЕС", обобщи той.

Според Веселинов, част от критиките в резолюцията са обективни, а други са хиперболизирани.

Отровното трио: Приемането на резолюцията е шамар за властта

Отровното трио: Приемането на резолюцията е шамар за властта

По думите им тя е катастрофирала и в страната, и в ЕС

"Една част от декларацията съдържа "понеже се твърди, че" или "понеже се казва, че"... Реални са проблемите със съдебната система, борбата с корупцията - това са проблеми, които са знайни, те се отчитат и по тях се работи. А има неща, които са с цел натриване на носа на политическия противник, и това също трябва да ясно"., отбеляза още зам.-председателят на ВМРО.

Веселинов подчерта, че става дума за "стар метод, когато проблемът отвътре се изнесе навън, за да се придаде по-голяма тежест на хората, които задават този проблем".

Ковачев: Резолюцията е излишна, важен е докладът на ЕК

Ковачев: Резолюцията е излишна, важен е докладът на ЕК

България доброволно искала да бъде оценена от Съвета