Червена атака към вътрешния министър Валентин Радев. Социалистите са затрупали министъра с въпроси за предстоящия парламентарен контрол.

Депутатът Красимир Янков иска отговор относно организацията на дейността на МВР по териториално обслужване на населението.

Има питане за подготвян анализ на дейността на МВР. Народният избраник иска да знае на кого е възложен този анализ и каква е целта му, дали на база на този анализ ще има преоценка и ръст на заплатите на полицаите. Освен това Янков иска отчет на напуснали и пенсионирани служители на МВР през 2017 г. и назначени за същия период.

Мутрите не се връщат, успокои Валентин Радев

Мутрите не се връщат, успокои Валентин Радев

Българската граница - най-пазената граница в ЕС

Кабинетът пое ангажимент за обезпечаване на обществото по места с полицейско присъствие. Ръководството на МВР има план за назначаване на нови бройки полицаи.

Социалистът пита министър Радев и за служителите в политическия кабинет на Министерството на вътрешните работи и техните възнаграждения. При предишни ръководства някои служители получаваха заплата като част от политическия кабинет на министъра и друго възнаграждение като съветник на вицепремиер и вътрешен министър.

Цацаров прехвърли тревогите на БСП в Шумен към Валентин Радев

Цацаров прехвърли тревогите на БСП в Шумен към Валентин Радев

Събирането на допълнителна информация не е възлагано от прокурора

Друг депутат иска отговор от Радев относно работата на Централната смесена българо-турска гранична комисия, съгласно действащата между България и Турция Спогодба за предотвратяване и решаване на граничните инциденти и поддържане на държавните гранични знаци.

Интересен се очаква да е отговорът на министъра на въпроса на Димитър Стоянов относно ефективността от работата на Икономическа полиция и икономическото направление на ГДБОП.

БСП с номинация за шеф на антикорупционния орган

БСП с номинация за шеф на антикорупционния орган

Пламен Георгиев е спряган за основен кандидат

Червените отдавна критикуват управлението за борбата с контрабандата и ДДС измамите.
Социалистите питат и какви средства ще похарчи министерството за сигурността на София по време на Европредседателството.

Валентин Радев ще чисти МВР от "гнилите ябълки"

Валентин Радев ще чисти МВР от "гнилите ябълки"

Никой не остава извън обсега на вътрешната сигурност

Левицата не е пропуснала и темата за подслушванията и затова питат за искания за разрешение на специални разузнавателни средства през 2017 г. Би трябвало да стане ясно каква е ефективността от подслушването и каква част от тях са послужили за веществени-доказателствени средства.

От БСП повдигат и една позабравена тема за противодействие и превенция на конвенционалната престъпност. Вътрешният министър ще трябва да се обяснява за организацията на работата на Гранично-контролно пропускателните пунктове, за работата и преките резултати на ГДБОП и за борбата с контрабандата.

От Левицата искат отчет и за относно ефективността на работата на оборудваните с камери и микрофони патрулни автомобили при превенция и разкриване на престъпления от различен характер.

Припомняме, преди време избухна скандал. Оказа се, че камерите по патрулките са слепи, но струват около 4 милиона лева. Поръчката за новите коли с камери бе за 27 милиона лева.