Силовият министър Валентин Радев ще чисти МВР от "гнилите ябълки". Коментарът му дойде след заседанието на вътрешната комисия по повод двамата служители на реда от 7 РУП в София за корупция и дрога.

Дирекция вътрешна сигурност ги следила от много време, стана ясно от думите му. Сами си почистваме, няма друга структура в държавата, която сама да залавя тези, които нарушават закона, доволен е Радев. Силовият министър усещал респекта на служителите от проверките на вътрешна сигурност.

За мен е много важно като ново политическо ръководство да се изчистим от всички гнили ябълки в МВР, обясни Радев.

"Надявам се, че и други, които са престъпили закона, ще бъдат улавяни от вътрешна сигурност и инспектората. Всички се разработват, никой не е извън обсега на вътрешна сигурност", посочи още силовият министър.

Друг инструмент за борба с корупцията е да се увеличи заплатата на служителите. Според министър Радев, "тези хора трябва да знаят, че това им стига и да не посягат към чуждото".

Припомняме, коментара си вътрешният министър направи по повод на ареста на двама полицаи Александър Цонев Станев и Еджевит Хюсеин Осман от София, които са с мярка за неотклонение "задържане под стража". Те са с обвинения за разпространение на наркотични вещества и получаване на подкупи.

Преди седмица пък в Пловдив зам.-шефът на Трето РПУ Стоян Павлов бе задържан и обвинен за връзки (покровителство) на телефонни измамници. Към момента има данни, че е прибрал подкуп от 300 лева при една от измамите за 1300 лв. Проверява се участието му и в други случаи. Извършените измами срещу възрастни хора от септември досега са за над 180 000 лева.