Времената на мутрите не се връщат. Това заяви силовият министър Валентин Радев в ефира на БНР. Мин. Радев изтъкна, че разкриваемостта на убийствата е много голяма, полицията си върши работата.

"През 2016 г. имаше 79 убийства. От тях са разкрити 67. През 2017 година - 95, а от тях са разкрити всички без едно, тоест 94. Виждате как работи полицията", изтъкна министърът. Радев обясни още, че като министър е доволен, но като гражданин искал убийствата да се разкриват веднага.

Все пак той вижда активността, вижда желанието, с което хората работят.

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Христов не е искал охрана и не се е тревожил за бизнеса

"Като гражданин искам убийствата веднага да се разкриват, но не стават веднага нещата. Трябва да бъдем перфектни, трябва да намерим доказателства, така че те да издържат. Трябва да се знае, че всеки, който наруши закона, рано или късно ще понесе неговата тежест", обясни МВР-шефът.

Припомняме, убийствата в България зачестиха. Петима души бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Открити бяха баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата. Обвинен задочно бе Росен Ангелов осъждан, през 80-те години е изтърпял присъда за педофилия. Той бе намерен мъртъв преди два дни. Полицията твърди, че Ангелов се е самоубил след като е убил шестимата души. Дни след това показно беше застрелян бизнесмена Петър Христов. 49-годишният мъж беше прострелян в гърдите и почина минути след престрелката.

Марковски се усъмни, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

Марковски се усъмни, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

Блудник педофил нямало как да извърши подобно престъпление

Планирано е работата на лабораторията да се усили, каза Валентин Радев. Той обясни, че се предвижда и преструктуриране в Института по криминалистика скоро. Радев похвали колегите си криминалисти.

"Колегите са много добри, но понякога експертизите са толкова много, че се налага да използваме и частни лаборатории както в случая с шесторното убийство в Нови Искър", допълни вътрешният министър.

По думите му друга толкова добре пазена граница като българската - няма. Така министрите на вътрешните работи в ЕС оценили границата ни. Според Радев е очевидно, че границата е пазена добре.

"Ние построихме такава механична ограда за близо 30 километра. Сега я насищаме с европейски средства, които използваме за камери, лазери. Днес сутринта дежурният ми докладва: 0 мигранти на вход, 0 мигранти в страната, 0 мигранти на изход, а такъв натиск имаше през 2014, 2015 година", доволен е министър Радев.