Четири министерства мислят върху ВиК сектора, съобщават от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова проведе среща с министрите на околната среда и водите Асен Личев, на икономиката Кирил Петков и заместник - министъра на финансите Моника Димитрова - Бийчър.

Четиримата обсъдиха състоянието на ВиК сектора и по-конкретно на ВиК дружествата в страната. Внимание бе обърнато и на проблемите, свързани с водопреносната мрежа и необходимостта от намаляване на загубите на вода.

Обсъдиха възможностите за предприемане на мерки за предотвратяване увеличението на цената на водата, поискано от ВиК операторите в страната. Ще бъде създадена междуведомствена работна група, с която министерствата ще търсят решение на проблема. 

Засегнат бе и въпросът с качеството на питейната вода.

Пореден протест на жители на Брестовица заради манган във водата

Пореден протест на жители на Брестовица заради манган във водата

Новите кладенци не са решили проблема

В срещата участваха също заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Валентина Върбева, Людмила Петкова - директор на дирекция "Данъчна политика" във финансовото ведомство, както и съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Атанас Паскалев.

Припомняме, че служебният икономически министър Кирил Петков излезе с информация защо язовир "Пазар дере" край Ловеч е в лошо състояние. Той говори и за други два язовира - "Злати войвода" 3 и "Злати войвода" 4 - там ситуацията е идентична ремонтът е завършен, обектът е предаден от фирмата строител, но по неясни причини все още не влиза в експлоатация.