Евродепутатът Николай Бареков, който е председател на "Презареди България", е презентирал "Атака" и председателя ѝ Волен Сидеров пред европейските консерватори.

Официалното представяне на новата коалиция се състояло в молдовската столица Кишинев по време на среща на високо равнище на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ).

Уточнява се, че "Атака" официално е подала писмо за намерение за членство в АКРЕ.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство

Пред ръководството и членовете на АКРЕ Николай Бареков анонсирал коалицията за предстоящите избори за Европейски парламент и обявил, че е поканил "Атака" в качеството ѝ на "автентична консервативна сила с история и силни позиции в България".

Пред европейските консерватори евродепутатът обяснил целите пред бъдещото обединение. "Стремим се към спечелването на четири мандата", категоричен бил Бареков и допълнил: "Очаквам ВМРО и много други формации да се присъединят към разговорите за голямото патриотично обединение."

Бареков обяснил, че в разговорите с бъдещите партньори щели да бъдат поставени три условия, едното от които е борба с расизма, ксенофобията и всички прояви на антисемизъм.

Борисов обсъдил бъдещето на ЕП с Бареков, Сидеров и Ян Захрадил

Борисов обсъдил бъдещето на ЕП с Бареков, Сидеров и Ян Захрадил

Борисов също вижда общ път на ЕНП с консерваторите

Президентът на АКРЕ Ян Захрадил заявил, че бил уверен в успеха на бъдещия съюз, особено след като лично се бил уверил в потенциала за успех на Бареков и Сидеров в София миналата седмица. Тогава консерваторът се срещна с премиера Бойко Борисов, където беше обсъдена евентуалното общо управление между ЕКР и ЕНП в следващия Европейски парламент.

"В името на традиционните ценности, в името на повече суверенитет за държавите в Европа, в името на бъдещата Европа на отечествата и един реформиран Европейски съюз!" - с тези думи Сидеров връчил заявлението си за членство в АКРЕ.

От пресцентъра на Бареков отбелязват, че изказванията на двамата предизвикали бурни овации в залата