Премиерът Бойко Борисов е обсъдил бъдещето на Европейския парламент (ЕП) с евродепутата Николай Бареков, лидера на "Атака" Волен Сидеров и президента на Алианса на консерваторите и реформиститре в Европа (АКРЕ) Ян Захрадил.

За това става ясно от прессъобщение, разпространено от партията на Бареков "Презареди България". Срещата била извънредна, пише в съобщението.

От Министерски съвет за срещата не бе съобщено, като информация за нея не може да се намери и на официалната страница на правителството.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство

На срещата четиримата обсъдили предстоящите избори за ЕП, които ще се проведат през месец май 2019 година. Борисов заявил, че трябва да се работи активно, за да се спечелят максимално висок брой евродепутатски места.

В хода на срещата Бареков попитал премиера дали вижда общ път между Европейската народна партия (ЕНП) и Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

От своя страна Борисов потвърдил, че ЕНП и ЕКР могат да управляват заедно следващия Европейски парламент, ако постигнат добри резултати.

"Има множество пунктове, по които можем да работим с консерваторите", казал Борисов.

Бареков пък изрази мнение, че ЕНП има много повече допирни точки с консерваторите, отколкото със социалистите и либералите.

Бареков потърси съдействие от Сидеров срещу Борисов

Бареков потърси съдействие от Сидеров срещу Борисов

Бареков призова Борисов да напусне незабавно политиката

Захрадил, Бареков, Сидеров и Борисов обсъдили и финансово-икономическите параметри в България с оглед кандидатстването на България за Еврозоната.

В рамките на срещата Бареков дори запознал премиера с международните си ангажименти в качеството си на евродепутат, пишат от пресцентъра на "Презареди България".

Борисов ще доказва в съда колко е обиден, че Бареков го нарекъл „тъп”

Борисов ще доказва в съда колко е обиден, че Бареков го нарекъл „тъп”

Двамата не се явиха в съдебната зала