"Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Рилския манастир. Как ще ме сравнява с Кирил Петков, това е най-голямата обида, която ми е нанесъл, отсече Борисов.

"Над 600-700 км нови газопроводи направихме, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система", уточни той.

На въпрос трябва ли България да има договор с "Газпром", Борисов каза "не" и обясни, че трябва да има диверсификация, а пък когато ГЕРБ дошли на власт, веднага махнали посредниците. Именно с това се занимавала ГЕРБ ги не "сме чакали 10 години". Борисов настоя, че газовата връзка е започната от него и попита "защо Иван Костов не я направи".

Според него сега именно тези посредници са възстановени и се крадат над 120 милиона лева на месец.