"Трябва да се обърне трендът на кривата - да се говори за правото през всички информационни канали." За това настоя министърът на правосъдието Данаил Кирилов, който присъства на тържествено събрание по случай 140 години от приемането на Търновската конституция и отбелязването на деня на юриста като професионален празник.

Кирилов иска да се намери отговор на въпросите на защо политиците не са атрактивни, защо в последно време все по-малко юристи стават народни представители, защо българската публика не иска да слуша правни съждения и защо слуша друго, различно говорене.

Данаил Кирилов иска да знае и защо законодателството е станало толкова лошо.

Томислав Дончев за функцията на политиците - да бъдат отдушник на народния гняв

Томислав Дончев за функцията на политиците - да бъдат отдушник на народния гняв

Не беше се случвало да ми викат "оставка" в лицето, признава той

Данаил Кирилов коментира и Антикорупционния закон, който стана тема на обсъждане по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. По думите на правосъдния министър в последния момент тръгнал един закъснял дебат за този закон, какъв е и как действа една година.

Кирилов е готов на един разширен дебат за законодателството, за да се коментира качеството на законите.
"Критиката не трябва да плаши никого", посочи Кирилов и допълни, че има неща, с които може да се похвали - изменението на Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

По думите на Кирилов едно от първите неща, докладвано му след встъпване в длъжност като министър, е да отложи влизането в сила на наредба за задочно юридическо образование.

Данаил Кирилов готов да обсъжда ограничаването на привилегиите на банките

Данаил Кирилов готов да обсъжда ограничаването на привилегиите на банките

За това настоя националният омбудсман Мая Манолова