Даниел Митов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президентските избори на 14 ноември. Това обяви самият той пред Националната телевизия.

Ексуправляващите все още обсъждат на ниво местни структури и Изпълнителна комисия профила на кандидат-президента, стана ясно от думите на Митов. Припомняме, че преди дни бившият премиер Бойко Борисов заяви, че кой да бъде кандидатът ,зависи от това, дали изборите ще са 2 в 1 или отделно.

"Най-важното е това да е човек, който да може да победи Румен Радев. Да е човек с ясна прозападна геополитическа ориентация, който е разпознат от хората, който носи доверие, и който да е наясно какво Конституцията предписва на президентската институция и да не излиза от рамките й", описа профила на бъдещия кандидат-президент на ГЕРБ Даниел Митов.

Борисов не дърпа завесата пред кандидат-президента – имат различни номинации

Борисов не дърпа завесата пред кандидат-президента – имат различни номинации

Според формата на изборите

Според заместник-председателят на ГЕРБ повторната победа на Радев, която предричат социолозите, съвсем не е сигурна. "Когато има кандидат, има конкуренция, ще видим съвсем различно разпределение на силите".

В момента г-н Радев няма някакъв сериозен опонент, но когато такъв се появи, нещата могат да станат съвсем различни. Спомнете си изборите през 2001, когато Петър Стоянов изглеждаше напълно непобедим."

"Радев тежко разедини българската нация, излезе от рамките на Конституцията, като освен че разедини нацията, взе пряко участие във формиране на политически партии. До голяма степен той носи вина че няма редовно правителство, целта му беше служебният кабинет да стои на власт, да ползва механизмите на тази власт за собственото си преизбиране", не спести критики по отношение на държавния глава Митов.

Депутатът от ГЕРБ коментира и неуспеха да се сформира правителство в рамките на 46-я парламент. "Политиката всички срещу ГЕРБ очевидно е безплодна и импотентна и не води до нищо, а само до проблеми. Виждаме, че се вихри инфлация, от магазина не можеш да излезеш, без да похарчиш поне 50 лева за елементарни неща."

Илияна Йотова убедена, че партиите, а и ИТН, са си направили изводите

Илияна Йотова убедена, че партиите, а и ИТН, са си направили изводите

И след предсрочните избори вече ще има редовен кабинет