Със сигурност ще бъде съставен редовен кабинет след изборите на 14 ноември. В това изрази увереност пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Убедена съм, че ще има правителство. Политическите партии си направиха сериозни изводи, макар да не ги изричат, защото предстоят избори. Но ще има сериозна преоценка, в това число и в "Има такъв народ", и в другите партии", каза Йотова.

Вече не е нужна толкова промяна, а стабилност. Също така не е коректно изкуственото разделение между партии на статуквото и партии на промяната, заяви още тя.

Каквото и да бъде следващото правителство, то винаги ще бъде съизмервано със служебния кабинет, който е вдигнал много летвата, смята вицепрезидентът."Много хора говорят за политическа криза. Обикновено политическа криза има, когато е нестабилна изпълнителната власт. А ние сме в ситуация на стабилна изпълнителна власт и нестабилен парламент. Затова и те толкова се харесват на хората - и като личности, и като екип."

Тренд: И да има трети избори, гласуваме за същия парламент

Тренд: И да има трети избори, гласуваме за същия парламент

51% смятат, че вотът на 11 юли е бил честен и едва 12% искат връщане на хартиената бюлетина

Йотова избягна категорична позиция относно това предизвестен ли е изборът на Румен Радев за втори мандат. "Смятам, че трябва да се държим така, сякаш кандидатстваме за първи път."

Като основен успех на 5-годишния мандат на "Дондуков 2" Йотова определи, че не са изневерили и минимално на обещанията си, които са дали на хората през 2016 г.

"Тънки сметки с президента не сме правили - дали ще бъде 14 ноември, дали ще бъде 21 ноември, в крайна сметка решението е на Народното събрание", коментира датата на изборите вицепрезидентът.

ГЕРБ пак първа политическа сила, ИТН се срива на трето място

ГЕРБ пак първа политическа сила, ИТН се срива на трето място

"Демократична България" вече е на второ място