Няма друго решение освен замразяването на преговорите за ротационно правителство Денков/Габриел. Преговорите могат да бъдат замразени, докато не се предоговорят някои неща. В момента, за да бъдат размразени преговорите е момичетата и момчетата от ПП/ДБ да обещаят, че властта няма да бъдат упражнява болшевишки и да се политизира администрацията, че няма да се уволняват директори на училища и че няма да се създават международни скандали.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

Мария Габриел замразява разговора с Денков
Обновена

Мария Габриел замразява разговора с Денков

Борисов притеснен от смяната на директори на училища и офицери в службите

По думите му няма посолство, което изобщо да приемe разговор кой да оглавява службите у нас. Той обвини ПП, че с думите си наливат гориво в двигателя на "Възраждане".

На ПП/ДБ им липсва политическа и управленска тежест, изтъкна Митов. ПП/ДБ не разбират какво е демокрацията и не разбират къде се намират изобщо. ГЕРБ няма да позволят да правят на формацията на Кирил Петков и Асен Василев ала-бала с държавата.

Когато Мария Габриел получи гаранция, че властта няма да бъде упражнявана с овладяване на държавността, тогава ще бъдат възобновени преговорите. Разумно е Мария Габриел да получи втория мандат за съставяне на правителство, каза Даниел Митов.

Той уточни, че ГЕРБ/СДС не се съгласуват с президента Румен Радев. На него му е изгодна политическата криза, защото ще продължи да управлява през служебния кабинет, посочи Митов.

Наталия Киселова: Борисов може и да не натисне копчето

Наталия Киселова: Борисов може и да не натисне копчето

А ако не хареса министрите в т.нар. ротационен кабинет?