За нас не е важно да драматизираме ситуацията, а да разкажем на гражданите какво се случва. Да показваме на гражданите действителността, а не да я драматизираме. Това заяви Даниел Митов, член на ГЕРБ и номинацията на партията за премиер в предишното Народно събрание.

В студиото на Нова телевизия Митов бе категоричен, че тезата от вчера, че служебното правителство е тип "Орешарски - 2" не е твърдение, а факт.

ГЕРБ наблюдава кабинет Орешарски -2, но без парламент

ГЕРБ наблюдава кабинет Орешарски -2, но без парламент

Политическо правителство между БСП, ДПС и Мая Манолова

"Румен Радев връща БСП във властта, БСП на малки партизански отряди превзема властта, без да е ходила на избори", отсече Митов. Служебното правителство не е сбъднал се кошмар на ГЕРБ, то е сбъднат кошмар на българските граждани, допълни Даниел Митов, който наистина вече си мисли, че в България се извършва преврат. Един служебен кабинет просто трябва да преведе страната до следващите избори и да осигури работата на администрацията. А на това, че се сменят кадри, Даниел Митов заяви: "Уволняват се хора професионалисти, това с калинките ми идва в повече."

Даниел Митов изказа притесненията си, че подозренията за сценарий за оставане на служебното правителство по дълго време, може да се окажат и легитимни.

"ЦИК изобщо дали ще могат да приложат гласуваното изборно законодателство? Това може да доведе до провал и касиране на изборите, предупреди още Даниел Митов.

Като какъв Пламен Узунов е в Министерски съвет, пита Тома Биков

Като какъв Пламен Узунов е в Министерски съвет, пита Тома Биков

Не подводните камъни са виновни, че ГЕРБ печелят всички парламентарни избори

Кой всъщност организира изборите?

Всяко правителство може да смени кадри, но бяха подменени професионални служители с дългогодишен опит. Това от своя страна заяви Христо Гаджев в студиото на БНТ. Той е възмутен от смените и уволненията, които извършва служебното правителство, което не само е с ограничен мандат, но и по принцип не трябва да се правят резки и необмислени промени - те могат да има обратен ефект.

"Ясно е, че не се организират изборите, но нека излязат и да кажат, че са ляво правителство. Хората трябва да имат яснота кой ги управлява", категоричен бе той.

Според Гаджев другото интересно е защо Пламен Узунов, съветник на президента, участва в заседание на Министерски съвет. Президентската администрация няма нищо общо с изборите. Какво точно е координирал съветникът на президента с областните управители? Ако е така, нека се заяви публично кой организира вота, настоя Христо Гаджев.

И евродепутатите от ГЕРБ: Служебният кабинет е като предизборен щаб на президента Румен Радев

И евродепутатите от ГЕРБ: Служебният кабинет е като предизборен щаб на президента Румен Радев

Поводът - думи на Бойко Рашков: "бивши хора"