Депутатът Даниел Митов призова "колегите" да престанат да се държат като деца, да престанат да потриват ръце и да викат "ха-ха и хи-хи" и да подкрепят кабинета на ГЕРБ. През цялото време в студиото на Нова телевизия с изключение на пейоративните изрази, нито веднъж Митов не посочи името на "колегите", които призовава да ги подкрепят в пленарна зала за съставяне на правителство - "Продължаваме промяната - Демократична България".

Припомняме, Даниел Митов е част от предложения състав на кабинета на Росен Желязков, който вчера от името на ГЕРБ взе мандата. Даниел Митов е предложението за външен министър. 

На въпрос как така призовава тези, които наричат "най-корумпираните" за подкрепа, Митов заяви, че "пачките и пуделите ги видяхме", но и според него ПП-ДБ и колегите са политическа реалност, с която трябва да се съобразяват.

Имената от проектоправителството са доказани експерти, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства, според депутата от ГЕРБ. "Ние изпълняваме нашата програма и нашето задължение да предложим максимално добър кабинет."

Необходимостта кабинетът на ГЕРБ да бъде подкрепен Митов обоснова с това, че пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се стремила по време на всички свои управления - Шенген, еврозоната, плащанията по ПВУ, изважданията на България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари. Самото включване на България там се дължи на неадекватните действия на премиера Николай Денков, който не е успял да събере нужното мнозинство, обясни Митов.

По думите му трябва да се направи коалиция, така че да не се ходи на нови предсрочни избори. "Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици.

Делян Добрев: Кабинетът "Росен Желязков" може да се окаже камикадзе

Делян Добрев: Кабинетът "Росен Желязков" може да се окаже камикадзе

"Може да бъдем избрани с малко мнозинство, без да знаем с колко време разполагаме"

Даниел Митов заяви, че няма никаква представа как ще гласуват ДПС утре, когато правителството влезе в пленарна зала. Отказа и да коментира вътрешнопартийните процеси, които текат в Движението. "Не знам как ще гласува ДПС утре. Това е тяхно решение, ДПС е отделна партия, взимат си самостоятелно решения", беше лаконичен Митов отбягвайки всякакви въпроси за евентуалното влияние на Делян Пеевски в ГЕРБ.

На въпрос за изказаното от Рая Назарян за това, че САЩ са били подведени за санкциите по Магнитски, Делян Пеевски заяви, че санкциите "Магнитски" не са държавен въпрос и отказа да говори по същество за тях. Заедно обаче с въпрос за ареста и пускането на свобода на продуцента Нико Тупарев, Даниел Митов започна да обяснява, че най-накрая България трябва да се превърне в нормална европейска държава и затова е необходимо да се направи съдебна реформа - каква и кога Митов не посочи.