Държавна агенция "Национална сигурност" заяви тази вечер в опровержение, че заместник-председателят Деньо Денев не е подавал оставка и разпространената информация не отговаря на истината.

Следва ли оставка на зам.-шефа на ДАНС Денев, подписал мистериозния доклад?

Следва ли оставка на зам.-шефа на ДАНС Денев, подписал мистериозния доклад?

Николай Денков очаквал предложение за това от председателя на ДАНС

Припомняме, че по-рано беше съобщено, че Министерският съвет ще гласува освобождаването на зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев, който е подписал доклада за машините, заради който Централната избирателна комисия (ЦИК) отмени машинното гласуване на местните избори.

Гласуването на оставката ще се случи веднага, след като правителството получи предложение за това от председателя на ДАНС, както се изисква по закон, съобщи на извънреден брифинг премиерът Николай Денков.

Не стана ясно дали обаче тази оставка вече е съгласувана по някакъв начин или изказването на Николай Денков представлява искане за неговата оставка.

Деньо Денев всъщност е назначение на кабинета Денков/Габриел, който го преназначи на този пост за нов мандат за срок от 5 години, считано от 29 август.

Към онзи момент Денев заемаше тази длъжност, довършвайки мандата на предишен заместник-председател на ДАНС.

Николай Денков: Класически пример за активно мероприятие, но гласувайте

Николай Денков: Класически пример за активно мероприятие, но гласувайте

Докладът на ДАНС прави внушения, а ЦИК заблуждава

Деньо Денев е работил в ДАНС в периода от 2008 г. до 2018 г., а след това и в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Задочен спор тръгна между политически партии и институции кой да публикува митичния доклад на ДАНС, от който вчера тръгна аферата с машините за изборите утре.

Самият доклад остава с неясна до този момент причина и повод, а още по-неясно остава защо този доклад излиза първо от кабинета на председателя на НС Росен Желязков от екстремно свикан председателски съвет. Председателският съвет по принцип е съвещателен орган към председателя, а самото Народно събрание няма отношение или касателство към организирането на изборите. Още вчера от ПП/ДБ заявиха, че ситуацията представлява намеса в изборната кампания от страна на Народното събрание.

Камелия Нейкова: Доверете се на ЦИК, ние се доверяваме на ДАНС

Камелия Нейкова: Доверете се на ЦИК, ние се доверяваме на ДАНС

Председателят на ЦИК призова: Успокойте се и не бойкотирайте изборите

След като вчера основната информация от въпросния доклад на ДАНС бе изнесена от председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и само потвърдена с коментар от Делян Пеевски и Десислава Атанасова, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, докладът стана повод ЦИК да вземе решение да отмени гласуването с машини на изборите още на първи тур на местните избори.

Тази сутрин председателя на ЦИК Камелия Нейкова директно, а не формално обоснова решението на комисията с доклада на ДАНС, но не изнесе информация, призовавайки журналистите да питат ДАНС.