"Демократична България" излезе с остра позиция срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова и управляващите, като увериха, че не подлежи на съмнение подкрепата, която ще дадат утре в Столичния общински съвет (СОС) за решаването на водната криза в Перник.

От дясноцентристката формация обаче ясно заявяват отношението си към "безочието на управляващите".

Перник протестира пред сградата на Министерски съвет в София
Обновена

Перник протестира пред сградата на Министерски съвет в София

"Защо ни взехте водата", питат перничани и искат още оставки

След всички публични уверения от страна на кмета Фандъкова, че тя е гарант за предложението на Министерския съвет за разрешаване на кризата в Перник, те са установили с изненада, че нейното име не стои под доклада за решаването на водната криза в Перник. Като вносители са посочени двама общински съветници от групата на ГЕРБ - Прошко Прошков и Георги Георгиев.

"Ще подкрепя само решение за Перник, което дава 100% гаранции за софиянци", припомнят от "Демократична България" изявлението на Фандъкова на предното заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към СОС.

Водата от "Белмекен" ще напоява почвата под Перник, убеден Игнатов

Водата от "Белмекен" ще напоява почвата под Перник, убеден Игнатов

Загубите по мрежата си оставали 75%, до перничани нямало да стигне нищо

"По какъв начин подкрепя тя решението, без да се подпише под предложението до СОС", питат от формацията. 

От "Демократична България" уверяват, че общинските им съветници в СОС ще подкрепят решение за предотвратяване на хуманитарната криза в Перник, но настояват Фандъкова, която, освен столичен кмет, е и заместник-председател на партия ГЕРБ, която е докарала кризата в Перник, да спре да се крие зад съветниците от групата си и да поеме персонална отговорност за внесения в СОС доклад.

"Това може да стане само ако положи подписа си под него. В противен случай ще продължим да имаме премиер, който се крие зад министрите, министри, които се крият зад кмета, кмет, който се крие зад общинските съветници и общински съвет, превърнат в гумен печат на едно непочтено и некадърно управление", завършва острата позиция на "Демократична България".

Перник с вода от "Белмекен" след 45 дни
Обновена

Перник с вода от "Белмекен" след 45 дни

Изграждат "байпас" на ВиК инфраструктурата на София