Вчера на консултацията в стола на президента все едно видяхме седнала руския посланик Елеонора Митрофанова.

Toва заяви депутатът от Демократична България Йордан Иванов пред БиТиВи.

Той е изненадан, че президентът Румен Радев е говорил за военната помощ за Украйна, а не как да се състави правителство. Йорданов определи случилото се по време на консултациите на ДБ с държавния глава като една ПР акция.

На консултациите Радев се интересува от постове на политици от ДБ във фейсбук

На консултациите Радев се интересува от постове на политици от ДБ във фейсбук

Президентът предупреди да не се атакуват негови приближени

Той се надява поведението на президента вчера в президентството по време на консултациите с ДБ да не е причина да не се даде третият мандат на формацията.

Къде е усилието на ГЕРБ да направят правителство, няма такова, посочи депутатът от ДБ и добави, че не се правят усилия за съставяне на правителство с първия мандат. "Не може да се използват изборите като плашило в парламентарната демокрация", изтъкна Йордан Иванов.

Според него отговорността дали ГЕРБ, БСП и ДПС ще се прикрият зад негово управление в третия мандат, си е отговорност на държавния глава. Промените в Изборния кодекс, които правят ГЕРБ, БСП и ДПС са за самите тях и не са насочени към народа. Ще разберем накъде Румен Радев води страната ни след третия мандат, очаква Иванов.

Тома Биков: При Радев явно няма да се намери диалог

Тома Биков: При Радев явно няма да се намери диалог

ДБ се държат като присъдружна организация на ПП

Той призова "Продължаваме промяната" да се отнесат отговорно към втория мандат за съставяне на правителство. Прекалено дълго сме в условията на президентска република, понеже не можем да съставим правителство, но е факт, че някои трябва да управлява държавата и да поема отговорност за кризите, настоя Иванов.

ДБ са силата на разума и това, което могат да направят е с ПП да предложат реформаторско управление. Опасно е какво може да направят ГЕРБ, БСП и ДПС с третия мандат, предупреди Йордан Иванов.