Движение България на гражданите - ДБГ се стреми към широко дясно обединение не само за евроизборите, а за пълен цикъл от избори.

За нас няма значение дали един или друг ще взима голямата евродепутатска заплата, а дали ще решим най-дълбоките проблеми на хората през силно присъствие на десницата в парламента и местната власт, коментира председателят на ДБГ Димитър Делчев.

Само три месеца остават до евровота, време е да спрем да наблягаме на приказките и срещите, а вместо това да започнем с конкретните действия, допълни Делчев.

Защото ГЕРБ всеки ден нещо разрушават или отменят. Вдигането на прага на преференциите, с което отнеха основно демократично право на избирателя да гласува за личности, е само един от примерите за това, каза председателят на ДБГ.

Миналата седмица имаше 2 протеста срещу поправки в изборните правила, на които участваха голяма част от демократичните партии. Според Делчев това е само една крачка в правилната посока, защото горчивият опит показва, че за да има работещо обединение то трябва да заработи на принципа на равнопоставеност между партиите в него.

ДБГ иска от президента Консултативен Съвет с тема фалшифициране на изборите

ДБГ иска от президента Консултативен Съвет с тема фалшифициране на изборите

Липсва, каквато и да била градивност в действията на ГЕРБ

Пред нас са множество важни въпроси за решаване, а времето до изборите е фатално кратко, заяви той. По думите му, ДБГ е готова и за отделно явяване на евровота, тъй като има вече 40 номинации за лита и изготвя план за кампания на изборите.

ДБГ изпрати писмо до Президента с предложение да свика КСНС на тема изборните манипулации. Делчев подчерта, че са налице множество доказателства за стремежа на управляващите към служебна изборна победа, като част от тях са отказът им да изчистят избирателните списъци от "мъртви души", да въведат машини във всички секции, както и да осигурят електронно гласуване заради българите в чужбина.

Никой политически проблем не трябва да бъде подминаван в предстоящите месеци, включително и некачествените ремонти, фактът, че дишаме най-мръсния въздух в Европа, и манипулациите в цената на тока на Енергийната борса, обяснява Димитър Делчев.

Нинова призова за общ фронт за честни избори, без значение партийна принадлежност

Нинова призова за общ фронт за честни избори, без значение партийна принадлежност

Борисов направил сценка на която вече и децата в България не вярват