Движение "България на гражданите" пита премиера Бойко Борисов защо спира усилията за влизане на страната ни в Еврозоната. Повод за питането стана вчерашното изказване на министър-председателя на празненството по повод 30-годишнината на КНСБ, в което той заяви, че докато няма консенсус, няма да насилва влизането в чакалнята на Еврозоната. От ДБГ посочват, че както премиерът, така и финансовият министър Владислав Горанов многократно са заявявали, че присъединяването на България към ERM II e абсолютно необходимо.

"Може ли внезапната промяна на настроението на Борисов да се дължи на информация от отговорни европейски фактори, която гласи, че желанието на ГЕРБ да получи легитимация чрез влизане в Чакалнята е обречено на провал?", питат от Движението и настояват премиерът да сподели с българските граждани всички факти около заявлението на България за присъединяване към еврото.

ДБ искат обяснение от Борисов за "абсолютния консенсус" за еврото

ДБ искат обяснение от Борисов за "абсолютния консенсус" за еврото

С безотговорното си изказване премиерът само засилвал паниката

От ДБГ са категорични, че влизането на България в Еврозоната е цивилизационен избор за страната ни, който носи редица ползи и по-голяма сигурност. От действията на правителството зависело дали България ще има глас при вземане на най-важните финансови решения за Европа.

Борисов трябва не да отлага, а да прави всичко необходимо влизането ни в ERM II да стане бързо и плавно, изтъкват от ДБГ.

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Нямало държава с евро, която да е станала по-зле