"Движение България на гражданите" отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите европейски избори. Това заявяват от партията в свое съобщение до медиите.

Те посочват, че през изминалите шест месеца са провели задълбочени преговори с представители на всички партии от автентичното център-дясно пространство, но усилията им за изграждане на широко демократично обединение са били отхвърлени.

"На предстоящите европейски избори българската десница ще се яви разделена - едната част се съюзи с ГЕРБ, другата участва в тактическа коалиция, третата ще се яви самостоятелно. Нито един от тези три формата няма силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния модел на управление в държавата", обобщават от ДБГ.

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

Демократите се обявяват на опозиция и на ГЕРБ, и на парламентарната опозиция

Според тях, докато продължават "деструктивните действия и битките за надмощие вдясно", демократичните хора винаги ще губят войната за България.

По тази причина от "Движение България на гражданите" смятат за най-морално да не участват в предстоящите евроизбори.

Те съобщават, че през следващите месеци ДБГ ще работи усилено за подготовката на партията за явяване на местните избори през есента.

Ще участваме с всички сили в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини, категорични са те.

И ДБГ отиват на евроизборите сами

И ДБГ отиват на евроизборите сами

"Демократична България" се капсулирала