Обедняването на българите фактически вече е с 30% в сравнение с година по-рано, изчисли в студиото на БТН икономическото острие на ГЕРБ Делян Добрев - в момента средногодишната инфлация за януари е 16,4%, а към същото време през миналата година показателят е бил около 15%. "Тоест - ако сте имали 1000 лева, сега имате 700."

"Инфлацията се дължи на финансовата политика на "Промяната", заради нея България има двойна на средната за ЕС инфлация. Това е теза, която искам да се чуе много ясно", не пропусна да отбележи той.

Добрев влезе и в реториката на партийния си лидер Бойко Борисов - ако ГЕРБ управлявали, то цените на горивата щели да бъдат по-ниски, а този проблем - горива на 3.50 лв. бил поставен от партията, като служебното правителство успяло да реши казуса.

Никола Стоянов уверен, че спад на цените ще има

Никола Стоянов уверен, че спад на цените ще има

Властта подготвя закон за търговията с храни

"Но ние не сме доволни, смятаме, че цените трябва да бъдат още по-ниски. И това ще стане след като бе приет Законът за компенсации за потребителите на моторни горива, който предложихме. Ето проблем, който ГЕРБ реши без да управлява", изтъкна той.

ПП увеличили пенсиите, но същевременно сме станали по-бедни - "То и Румен Гечев ги направи 3000 лева пенсиите, но с тях купувахме 2 килограма сирене. Не е въпросът номиналното изражение на тази пенсия, а какво можеш да купиш с нея."

Асен Василев обясни инфлацията на "училите един семестър"

Асен Василев обясни инфлацията на "училите един семестър"

Той не коментира за импийчмънт на президента

Що се касае до евентуалните конструкции на работещ кабинет в следващия парламент, то от партията на Борисов щели да положат всички усилия и да предложат състав на правителство.

"Аз обаче мисля, че ПП и ДБ не са искрени, защото те през цялото време планират политиката си спрямо местните избори. Защото те се готвят да спечелят София и да жертват държавата за това. Дано да съм лош пророк, но това ще се види след изборите. Ще видите нежелание на ПП и ДБ да участват в каквото и да е правителство, а те ще бъдат, според социолозите, достатъчно голяма група в парламента, за да го провалят", направи прогноза Делян Добрев.