Страната е в пълзяща политическа криза. Хората са тежко недоволни от новите налози, които правителството налага. Това заяви на пресконференция съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов, който изведе оценката на партията за политическата обстановка в страната.

Атанас Атанасов: Правителството на Борисов иска да събере 2 млрд. лева повече, за да ги използва в предизборния период.

Никой не казва каква е истинската причина за повишаването на цената на горивата. В България има коалиция с "Лукоил", категоричен бе Атанасов.

Веднага след посещението на Борисов в Русия беше прокаран картелният закон, с който се унищожи средния и дребен бизнес в търговията с горива, отбеляза Атанасов. ДСБ е предложила на президента да наложи вето, но това така и не се случва и по този начин монополът на "Лукоил" е концентриран изцяло, убедени са от партията.

Лимитите при обезщетенията остават само частично
Обновена

Лимитите при обезщетенията остават само частично

Менда Стоянова оставя споровете на прокуратурата

Атанасов: Магистралите са като юфка, защото това вдига разхода на гориво и парите отиват пак в касата на "Лукойл".

Лидерът на "Да България" Христо Иванов изрази мнение, че с кабинета на Борисов страната е загубила своята посока. Според Иванов отговорност на политиците е да предложат рецептите, "защото това, което виждаме на улиците, е симптом".

Ако стигнем до предсрочни избори, това ще е вследствие на действията на Борисов спрямо корупционния модел на управление, смята Иванов.

"Министърът на финансите обяснява, че цените на горивата не зависели от правителството, а ние питаме - а правителството не зависи ли от "Лукойл", попита Атанасов. Нямаме нужда от правителство без обществена група, на която да се опре, допълни той.

Радев призова ГЕРБ да обясняват първо на народа

Радев призова ГЕРБ да обясняват първо на народа

Налага вето над Закона за корпоративното облагане

Изпълнението на изискванията за влизането ни в еврозоната, е всъщност това, което България трябва да свърши, за да оздрави финансите си и да затвори всички дупки, през които влизат корупционни влияния, поясни Христо Иванов.

От ДБ виждат и как ДПС лансира за новия състав на контрола на СРС-та хора, които са обвързани с Доган. Новата антикорупционна комисия се превръща в бухалка за политически поръчки, категорични бяха от партията.

Две години се повтаря мантрата за стабилността, но времето изтече, категорични са от ДБ. Кабинетът бил пасивен наблюдател на случващото се и в международната икономика.

Мартин Димитров: ГЕРБ и БСП удариха малките играчи и цените на горивата скочиха

Мартин Димитров: ГЕРБ и БСП удариха малките играчи и цените на горивата скочиха

Работели в полза на големите играчи в пазара на горива

"Имаме нужда от план за бъдещето", акцентира Владислав Панев от "Зелените".

"КФН публикува нескопосан текст с наредбата бонус-малус, а секторът е изправен пред катастрофа. Доверието във властта е нулево", посочи той.

ДБ е готова да предложи мерки и програма за дълбоки реформи и ще търси политическа подкрепа, както и отговорност за управлението на публичните финанси и сектор Сигурност.

Имаме коалиция, има обединение по конкретни теми и ясни политики в дясното пространство с център Демократична България, посочи Христо Иванов, подкрепяйки издигнатата кандидатура на Светослав Малинов за евродепутат на предстоящите избори за ЕП.

Лимитите при обезщетенията остават само частично
Обновена

Лимитите при обезщетенията остават само частично

Менда Стоянова оставя споровете на прокуратурата