Максимално бързи трябва да приключат преговорите. Искаме да се осъществи ротацията, но ако съгласие нямя, сме готови да отидем на избори. Това заяви премиерът Николай Денков след срещата в рамките на консултациите при президента Румен Радев. Денков настоя преговорите да продължат конструктивно и разговорите трябва да продължат.

До момента имаше напредък, заяви Денков като не отрече, че е имало и различия. Трябва да се уточни и законодателната програма и да се актуализира управленската програма. Самият премиер очаква да се стигне до съгласие и, ако има кабинет, той да е с първия мандат. Ако ГЕРБ не реализарт първия мандат, се отива на избори. Но още имало какво да се работи по преговорите.

Иначе Денков каза, че изборите не са добър вариант, но може да се окажат и единственият, ако партиите в сглобката не се разберат, че реформите трябва да продължат. Денков е умерен оптимист за разговорите и има усещането, че от страна на ГЕРБ проявяват разбиране.

По-рано днес на въпроса на президента Румен Радев дали ГЕРБ са готови за връчване на мандата или имат нужда от още време, Мария Габриел завяви, че ГЕРБ имат нужда от още време. 

Мария Габриел има нужда от още малко време

Мария Габриел има нужда от още малко време

Не поставя червени линии в преговорите