Всички други действия и опит за вот на недоверие отслабват националната сигурност. Всички народни представители, които имат съвест и се чувстват патриоти, да отхвърлят вота на недоверие, защото това ще е от полза за България. Toва заяви премиерът Николай Денков от трибуната на Партийния дом.

Той посочи, че от искания вот на недоверие са се разбрали четири неща, Първо - че най-накрая БСП, "Възраждане" и ИТН са признали, че Русия води агресивна война срещу Украйна. Според Денков обаче, ако Русия спре войната в Украйна, ще изчезнат и опасностите за България. Затова националната сигурност на България изисква всички партии да призоват Русия да спре войната.

Второ - закупуването на нова модерна техника за армията е подложена от критика на опозицията.

Тагарев: Лъжи на депутати отблъснали младите от военна кариера

Тагарев: Лъжи на депутати отблъснали младите от военна кариера

С 30% по-малко са желаещите да влязат във военен университет

Трето - народните представители от "Възраждане" не се интересуват от съдбата на българите в Украйна.

Четвъртото, което разбрал Денков е, че истината няма значение в дебатите по вота. Единствено пропагандата, лъжата и обидите са това, което можете да използвате, защото опозицията няма истински аргументи.

Викове оставка последваха изказването на премиера Денков, отново от частта, която се заема от депутатите на "Възраждане", като председателстващият заседанието Росица Матева за пореден път поиска и изчака търпеливо залата да се успокои. Преди това тя попита дори "Веселието и забавата в залата приключиха ли?"

Делян Пеевски вярва в бъдещето на сглобката

Делян Пеевски вярва в бъдещето на сглобката

Вотът на недоверие срещу кабинета "Денков" е абсолютно безпредметен