Търсят се всякакви поводи за провокация. Агресията е напълно неприемлива. Има реакция от страна на МВнР, СГП се самосезира. Ще предприемем действия да разкрием какво се е случило и виновния да си понесе наказанието. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков по повод инцидентите в Скопие преди мача между Шкупи и Левски.

Той посочи, че за предстоящата среща реванш ще бъдат обсъдени мерки с министрите на вътрешните работи и спорта. По думите му недопускането на запалянковци от РСМ е краен вариант.

Министър-председателят коментира и военните учения на Русия в Черно море. Денков подчерта, че те се провеждат по стандартна процедура и увери, че няма опасност за корабоплаването и сигурността на българските граждани.

Той отвори и темата за конституционните промени. Премиерът посочи, че идеята за лимит на мандатите на кметовете е целяла да премахне феодализирането по места. Денков добави, че тя е отпаднала заради липсата на консенсус. Министър-председателят подчерта, че има съгласие сред парламентарните групи по отношение на служебните правителства. Дълги периоди без редовен кабинет водят до еднолично управление на президента. Кадровите промени, назначението на правителство зависи от един човек. Търси се форма, разпространена в други държави, поясни Денков.

Случаят на накълцаното момиче в Стара Загора, премиерът нарече "ужасен". Буди недоумение начина по който бе квалифицирано деянието. Не може да има толерантност към такива деяния. Приемането на Закона за домашното насилие цели намаляването на подобни случаи, подчерта той.

Крайният бюджет е добър. Министърът на финансите го каза достатъчно ясно. "Ако този бюджет беше приет във вида, който мина през Комисията по бюджет и финанси, аз вече нямаше да бъда тук.", каза още Денков.

Ковачевски: Инцидентът в Скопие е хулиганска проява

Ковачевски: Инцидентът в Скопие е хулиганска проява

Самоличността на нападателите, проболи български фен с нож, е установена