Членовете на Антикорупционната комисия обмислят да заведат колективен граждански иск срещу Стоян Кушлев за клевета. Това обяви пред журналист в парламента председателят на комисията Валентин Николов.

Депутатите са обидени от изказванията на Кушлев в днешния брой на в-к „Труд", където той заявява, че членовете на комисията му искат оставката, защото той запорирал фирми на техни близки.

Не може г-н Кушлев да хвърля в публичното пространство твърдения, за които няма доказателства, изтъкна Валентин Николов.

Депутатът от Атака подозира, че Кушлев умишлено не се е явявал пред антикорупционната комисия. Николов изтъкна, че и преди Кушлев си е позволявал подобни неверни изказвания по адрес на членовете на комисията.

Този път няма да му се размине, закани се Валентин Николов. Ще си търсим правата преди всичко като граждани, допълни той.

Николов е категоричен, че Кушлев трябва да бъде отстранен от заемания пост. За мен там е абсолютна шуробаджанащина, смята председателят на антикорупционната комисия.

Осем свои роднини и на жена си назначил Стоян Кушлев в подопечната му институция. Всички те получавали тлъсти бонуси по усмотрение на шефа си роднина.

Припомняме, вчера на своето заседание антикорупционната комисия изнесе данни за получаваните огромни възнаграждения в комисията „Кушлев". Те ще настояват премиера да освободи Кушлев от заемания пост.