Трети поред ден депутатите се заеха да с гледането на текстове от парламентарния правилник. Днес първа точка от дневния им ред трябваше да е гласуването на парламентарните комисии, но тъй като все още нямат правилник, отложиха попълването на състава на комисиите за следващата седмица.

Вчера депутатите изчерпаха работното си време също с дебат по правилника, като направиха дребни промени. В дебата и изготвянето на правилника отново много активни бяха депутатите от "Възраждане". Първият ден на работа депутатите посветиха основно на спора за това дали да има Комисия по конституционни въпроси.

Така излъчването на депутатите, които реално трябва да се заемат със законодателна дейност се отлага за сряда, 3 май, което означава и че първите заседания на комисии евентуално биха могли да се насрочат едва за четвъртък.

Вчера президентът Румен Радев предупреди, че 49-то Народно събрание няма да има безкрайно време и отново скъси хоризонта за разговори между политическите сили, основно първите две ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, за управленска програма и евентуално съставяне на правителство, след като нагласите след консултациите на Дондуков 1 бяха за удължаване на времето на живот на парламента.

Румен Радев към депутатите: Прозорецът може бързо да хлопне

Румен Радев към депутатите: Прозорецът може бързо да хлопне

Той очаква парламентът да произвежда закони, а не скандали