На председателски съвет в Народното събрание представителите на всички парламентарни групи са се съгласили да не се консумират храни и напитки, с изключение на вода, която обаче не трябва да бъде обект на продуктово позициониране от депутатските банки. Това съобщи председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков от трибуната на Народното събрание.

Желязков обясни, че ако някой има различно виждане по съответна тема за асортимента и менюто, което може да се консумира в пленарна зала на Народното събрание, може да внесе промени в Правилника за организация и дейността на Народното събрание.

След това шефът на парламента отново даде думата на депутатите, които разглеждат на първо гласуване три антикорупционни законопроекта - на Министерски съвет, който предвижда разследване на лица, заемащи публични държавни длъжности и два законопроекта - на Кирил Петков и група народни представители, както и на Десислава Атанасова и група народни представители.

Припомняме, че на две парламентарни комисии - на Комисията по правни въпроси и на Комисията за противодействие на корупцията бе прието антикорупционното законодателство, което предлага парламентарната група на коалицията ГЕРБ/СДС. Формацията на Бойко Борисов предлага специализирана дирекция в КПКОНПИ да разследва борбата с корупцията.

Спецдирекция в КПКОНПИ да разследва мина на още една комисия

Спецдирекция в КПКОНПИ да разследва мина на още една комисия

Антикорупционното законодателство на коалицията ГЕРБ/СДС срещна подкрепа