Депутатите от правната комисия се изплашиха да си замразят заплатите и да си наложат санкции срещу нерегистрация при поименната проверка.

Измененията в правилника за работата на НС бяха внесени от социалистите, които искат депутатите да си замразят заплатите.

Второто предложение е на Данаил Кирилов, което той отправи в пленарна зала миналата седмица. Той се закани да дисциплинира червените като им наложи глоба от 750 лева при неоснователно отсъствие.

ХамидХамид обаче подчерта, че тези промени трябва да се отложат, защото нямало да стигне времето, тъй като комисията трябва да се заеме с промените в Изборния кодекс.

ГЕРБ и БСП разменят шизофренни нападки за депутатските заплати

ГЕРБ и БСП разменят шизофренни нападки за депутатските заплати

Александър Симов: БСП продължават да дебатират в НС, въпреки бойкота си

Наред с глобата, разстрел трябва да има, пошегува се депутатът от ДПС Хамид Хамид. Партията му също подготвяла изменения в парламентарния правилник. И патриотите подкрепиха отлагането на тази точка от дневния ред.

Крум Зарков от БСП пък възропта срещу внесеното ново "безумно" предложение на ГЕРБ, защото така се правел опит да се "затапи" темата, поставена от БСП.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов се почувства засегнат от думите на червения депутат, че е внесъл безумно предложение. Зарков се извини.

Йордан Цонев от ДПС пък поиска справка за заплатите на евродепутатите и на германските депутатите спрямо минималната работна заплата.

В крайна сметка измененията в правилника бяха отложени.

БСП предлага намаляване на депутатските заплати с 500 лв.

БСП предлага намаляване на депутатските заплати с 500 лв.

Увеличението би било ритуално самоубийство на политическата класа