Народният представител от Движението за права и свободи Делян Пеевски призова за спешно свикване на Комисия по отбрана в Народното събрание, в рамките на която военният министър Тодор Тагарев да обясни думите си от по-рано днес, че инциденти като този с падналия дрон край Тюленово се случвали "всяка седмица или по няколко пъти седмично".

"Смятам, че днес е най-редно да се свика комисия по отбрана и министър Тагарев да даде обяснение. Не знаем нищо по случая, очакваме той да ни информира днес", призова Пеевски.

Народният представител коментира и протестите на зърнарите заради отпадането на забраната за внос на украинско зърно. "Целият случай е в ръцете на изпълнителната власт, ако видим, че не се справят, ще ги поканим да разговаряме", намекна Пеевски.

Минути след коментара на Делян Пеевски въпросът коментираха и трима членове на военната комисия - Христо Гаджев от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от ПП/ДБ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

По думите на Гаджев, председател на комисията, заседание ще се свика още днес в 17:30 часа. "Да се даде ясна информация какво се случва."

Ивайло Мирчев коментира пък това, че ПВО системите на родната армия не са се задействали в случая с разбития дрон. "Ще анализираме случилото се след изслушването, но трябва да сме наясно, че задействането на ПВО-то за подобен дрон не е сериозно."

"Нека да изслушаме Тагарев и чак тогава можем да кажем адекватната информация, с която не сме и ние запознати обстойно. Разбира се, министърът трябва да бъде по-внимателен с изказа си, в медиите изтече информация, че едва ли не такива инциденти става ежеседмично", добави на свой ред и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Отломки от дрон изплуваха на Тюленово

Отломки от дрон изплуваха на Тюленово

Гражданин твърди, че по частите има активни елементи