Със скандали започна днешното пленарно заседание, въпреки че до ранни зори Народното събрание заседава. Вече трети ден гледаме бюджет, заяви от трибуната Хамид Хамид от ДПС. Той попита и защо членове на кабинета не присъстват на обсъжданията.

Затова поиска да дойде финансовият министър. Това се казва министър, денонощно стои тук, похвали той министърът на туризма Христо Проданов, който беше в зала. Или докарайте финансовият министър, или изберете това момче за финансов министър, подчерта той.

Десислава Атанасова, ГЕРБ също се ядоса, че депутатите до 05.25 часа тази сутрин са обсъждали бюджета без министър. Тя поиска да дойде вицепремиерът Корнелия Нинова, която вчера обвинила опозицията, че не иска да приеме бюджета. Тъй като Асен Василев бил в Париж на ЕКОФИН, затова трябвало да се появи лидерът на БСП.

Този бюджет не е актуален, включи се Делян Добрев, ГЕРБ. В него заради войната не били заложени компенсации за цените на тока от 1 април. Той се притесни, че веднага ще се наложи актуализация заради войната. Бюджетът, по думите му, не бил адекватен. Добрев отново поиска бюджетът да се върне в бюджетна комисия.

Георги Свиленски от БСП защити Нинова, че до 02.00 била с парламента. 117 процедури правели опозицията, а пък изказванията били малки. Социалистът настоя бюджетът да бъде приет.

Хамид Хамид обаче го сряза, че не може да казва на опозицията какви процедури да прави в пленарна зала.

ГЕРБ-СДС искат връщане на бюджета за обсъждане в комисия

ГЕРБ-СДС искат връщане на бюджета за обсъждане в комисия

Заседанието в НС продължи до полунощ

Припомняме, вчера парламентът успя да приеме бюджетите на администрацията на президента и на Министерския съвет и на отделните министрества за 2022 г. Заседанието продължи ицелия ден, а и цялата нощ, тъй като през деня дебатите бяха посветени преди всичко на декларацията, посветена на Украйна и напрежението в Източна Европа.