Премиерът Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев няма да дойдат днес в парламента. Да не се крият като дами в мазето, а да дойдат, настоя от трибуната на НС Тошко Йорданов. Председателят на парламента Мирослав Иванов му направи забележка за обидните квалификации. Той излезе и се извини и обясни, че те се криели като зайци и призова да бъде санкциониран за обидата към Петков и Василев.

Да дойде премиерът в НС поискаха и от ГЕРБ. Тома Биков също излезе на трибуната и сподели, че опозицията имала въпроси към него, макар че със свито сърце чакала отговорите му, обезпокоена да не се вкара страната в нов скандал.

За ГЕРБ Петков се криел като мишка от депутатите. След това на трибуната излезе и Станислав Балабанов, който поиска почивка, за да намерят управляващите Петков и да го доведат в сградата на законодателния орган.

Викат Петков в парламента да каже за изгонените дипломати

Викат Петков в парламента да каже за изгонените дипломати

ГЕРБ предложиха бюджетът да се гледа до 18 часа, а премиерът да дойде след това

Тази сутрин от Министерски съвет обявиха, че премиерът Кирил Петков ще инспектира техническата готовност за пускане на газовата връзка с Гърция. Това щеше да стане в 10 часа, според съобщението от рано тази сутрин. В 10.05 часа пак от пресцентъра на МС съобщиха, че инспекцията на министър-председателя няма да се състои в този час, но ще бъде в рамките на деня.

Всички си прехвърляме горещия картоф. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание за кризата с Русия. Тя дойде за блиц контрол, но очаквано влошените българо-руски отношения владееха пленарна зала. Къде е изходът от тази ситуация, попита тя. Според лидера на БСП в тази ситуация "невинни няма".

По думите й всеки е знаел, че нещо се случва. Не е време за емоции, каза още Нинова. Кирил Петков не може и да си помисля повече да е министър-председател на тази държава, отсече министърът на икономиката.