Действително ни следяха и подслушваха. Това заяви пред БНР бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки. Той подчерта, че твърдението му се базира на факта, че е бил пряк участник в събитията и протестите срещу кабинета „Орешарски". Близнашки уточни, че тези неща трудно се доказват.

Припомняме, преди два дни шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов обяви, че службите са подслушвали протестите в продължение на 300 дни. Вчера МВР шефът Веселин Вучков заяви, че в МВР има установени нарушения по времето на Цветлин Йовчев, включително с използване на СРС-та. Той уточни, че текат дисциплинарни производства с предложения за дисциплинарни наказания.

По думите на Близнашки, когато е станал премиер още при първите срещи със специализираните служби е бил уверяван, че не е „работено по хората от протеста". Той обаче е назначил проверка, която е дала резултати с известно закъснение. Бившият служебен премиер е категоричен, че при подобни операции следи винаги остават.

Според него демокрацията има своя вътрешна логика и борбата трябва да се води с аргументи, а не със сила. Аргументите на силата дават обратни резултати, така че в определен смисъл е добре, че се стигна до някакви резултати. Трябва да се направи усилие чорапът да бъде разплетен докрай, каза още Георги Близнашки. Той призова Народното събрание да направи анкета по въпроса.

Според него ще се наложи промяна в Конституцията за реформите в съдебната система.

Георги Близнашки даде положителна оценка на първите 100 дни на настоящото правителство.