Вотът на недоверие беше "уговорен мач". Това заяви пред България он еър председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев.

Властта оцеля!

Властта оцеля!

От БСП излязоха с декларация с критика към Караянчева

"БСП нямаха особени сили, тъй като вече 25 години отсъстват от борбата с корупцията. Стана ясно, че ДПС не се приемат за алтернатива, а дори гласуват с ГЕРБ, става ли въпрос за милиони и милиарди", коментира Делчев.

По думите на председателя на ДБГ истинският вот на недоверие се провежда на улицата с протести против корумпирания модел на управление на държавата от правителството на Борисов. Според Делчев именно този "вот" на недоверие рано или късно ще даде резултат, защото ГЕРБ не можели да отговорят на най-важните въпроси, а именно - по какъв начин ще се преборят с корупцията, как ще осигурят върховенството на закона и как ще направят така, че България да не бъде най-бедната държава в Европейския съюз.

Марешки поиска разпускане на парламента и президентството

Марешки поиска разпускане на парламента и президентството

В парламента и президентството имало високопоставени артисти

По отношение на Истанбулската конвенция Делчев заяви, че темата е била удобна за правителството за всяване на ярост и разделение у хората. Това било умишлено, за да не се обърне внимание на теми като увеличението на цената на тока за бизнеса и закона за частната охрана. Делчев припомни и че ДБГ вече са внесли до президента искане да наложи вето на закона за частната охрана.

Относно първата година от мандата на държавния глава Румен Радев Делчев посочи, че ролята на президента е да бъде коректив, независимо как се казва, и че Радев има време да се докаже като добър президент.

Провал в сектор сигурност вижда ДБГ

Провал в сектор сигурност вижда ДБГ

ГЕРБ да поемат политическа отговорност